Intrebari frecvente stomatologice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse euismod, lectus at ullamcorper faucibus, tellus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse euismod, lectus at ullamcorper faucibus, tellus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Ce este caria dentara?

Caria dentara apare atunci cand bacteriile din cavitatea bucala produc acizi care ataca dintele. Netratata, caria dentara se poate complica cu infectii si poate duce chiar la pierderea dintelui. Caria dentara poate fi prevenita prin periajul dintilor si folosirea atei dentare cu regularitate, prin controale stomatologice periodice, prin periajul profesional si prin evitarea alimentelor bogate in zahar.

Ce este consultatia stomagologica?

Consultația stomatologica presupune evaluarea statusului cavitătii orale, cu ajutorul acesteia stabilindu-se un diagnostic și un plan de tratament corect. Este recomandat a fi facută cel puțin o data la 6 luni.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o piesa din titan, cel mai adesea sub forma unui surub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa.Dupa un timp, necesar integrarii in os, implantului i se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.

Ce este o extractie?

Extractia dentara este una din cele mai intalnite manopere din cabinetul de medicina dentara.Extractia dentara este o interventie ce consta in indepartarea unui dinte bolnav, care provoaca si intretine procesele patologice locale, regionale si generale ce nu pot fi rezolvate prin tratamente conservatoare.

Ce este albirea dentara ?

Procedeul consta in folosirea unui gel special cu peroxid care permite oxigenului sa penetreze smaltul dintilor dumneavoastra, curatand petele. Aplicat corect de un specialist face ca structura smaltului sa nu fie afectata, iar eventualul efect secundar cel mai comun este o sensibilitate temporara a dintilor care poate fi combatut prin folosirea acasa de catre pacient unei paste de dinti desensibilizante iar in cabinetul stomatologic de tratamentul desensibilizant efectuat la sfarsitul sedintei de albire.

Cate radiografii pot sa fac?

Conform recomandărilor Asociaţiei Stomatologilor Americani, copiii pot face radiografii dentare o dată pe an, adolescenţii la cel puţin 18 luni, iar adulţii la interval de peste 2 ani.

Cum sa-mi aleg periuta de dinti?

Cea mai potrivită periuţă pentru curăţarea dinţilor şi a gingiilor este cea cu peri moi şi rotunjiţi sau neteziţi la capăt. Perii rigizi sau duri pot leza ţesutul gingival. Mărimea şi forma periuţei se aleg astfel încât să poată ajunge la toţi dinţii. Există periuţe de dinţi de diferite mărimi, pentru copii şi adulţi, cu diferite configuraţii ale perilor.